D.M. Taxidoefkeries...News!

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ελσίνκι



Χώρα: Φινλανδία
Πληθυσμός: 558,457
Νόμισμα: Ευρώ (€)

Περιγραφή: Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και είναι κτισμένη στο νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα. Η πόλη φιλοξενεί περίπου 584.000 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής συμπεριλαμβανομένων των κοντινών πόλεων Έσποο, Βάνταα και Καουνιάινεν ανέρχεται περίπου σε ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η ίδρυση του τοποθετείται στα 1550 όταν ο Σουηδός βασιλιάς Γουστάβος θέλησε να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Χανσεατικής πόλης του Ταλίν. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αιώνων της ιστορίας της μια σειρά πολέμων φτώχειας και λοιμών απέτρεψε την ανάπτυξή της, αυτή η κατάσταση όμως ανατράπηκε όταν μετά τον Φινλανδικό πόλεμο η πόλη πέρασε από τη Σουηδική στη Ρωσική επιρροή. Από το 1809 λοιπόν η πόλη αρχίζει να αλλάζει πρόσωπο και μετά τη κατασκευή λιμανιού και την ίδρυση πανεπιστημίου κατατάσσεται στη λίστα των αξιόλογων αστικών και οικονομικών κέντρων. Σήμερα το Ελσίνκι θεωρείται ως η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Φινλανδίας και βρίσκεται 400 χιλιόμετρα ανατολικά της Στοκχόλμης, 300 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης και 80 περίπου χιλιόμετρα βορειότερα του Ταλίν κλείνοντας έτσι την τριάδα των πόλεων με τις οποίες διατηρεί στενές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το Ελσίνκι ως πρωτεύουσα αποτελεί μείζον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό κέντρο της Φινλανδίας. Ταυτόχρονα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αστικούς πόλους της Βαλτικής Θάλασσας και της βόρειας Ευρώπης. Το 70% των διεθνών και ξένων εταιριών που είναι εγκατεστημένες στην Φινλανδία εδρεύουν στο Ελσίνκι, στις μέρες μας συνεχίζει να είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικού σταθμούς της περιοχής και επιπλέον αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για πολλές χιλιάδες επισκέπτες που ελκύονται από την ομορφιά του και το προσεγγίζουν πολύ εύκολα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Ελσίνκι-Βάντα που εξυπηρετεί όλη την μητροπολιτική ζώνη.

Καιρός / Κλίμα: Το Ελσίνκι έχει υγρό και ηπειρωτικό κλίμα, με ζεστά και φωτεινά καλοκαίρια. Τα καλοκαίρια η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 15 °C έως 30 °C και ο Ιούλιος θεωρείται ο πιο ζεστός μήνας. Οι μέρες φτάνουν να διαρκούν περισσότερο από 19 ώρες, ενώ μειώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά ο χειμώνας. Ήδη από το Νοέμβριο η θερμοκρασία πέφτει υπό του μηδενός, με μέση θερμοκρασία γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ ολόκληρη η χώρα καλύπτεται με χιόνι και πάγο. Ο χειμώνας είναι αρκετά παρατεταμένος και η άνοιξη φτάνει τον Απρίλιο, με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας.


Αξιοθέατα «Ελσίνκι»



Καθεδρικός του Ελσίνκι
Helsingin tuomiokirkko
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπή Ευαγγελικό Λουθηρανικό ναό που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ελσίνκι. Χτίστηκε ακριβώς στο σημείο που παλαιότερα βρισκόταν ο ναός της Ελεονώρας Ούρλικα, βασίλισσα της Σουηδίας. Οι εργασίες ανέγερσής του άρχισαν το 1830 και ολοκληρώθηκαν το 1852, το αρχιτεκτονικό στιλ του ναού χαρακτηρίζεται νεοκλασικό και μέχρι την ολοκλήρωσή του το σχέδιο δέχτηκε τροποποιήσεις από δύο διαφορετικούς αρχιτέκτονες τον Carl Ludvig Engel στον οποίο οφείλεται το συνολικό ύφος και τον Ernst Lohrmann ο οποίος έκανε κάποιες παρεμβάσεις στο αρχικό σχέδιο του ναού. Η συγκεκριμένη εκκλησία χτίστηκε προς τιμήν του Τσάρου της Ρωσίας Νικολάου του πρώτου και μέχρι την ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας το 1917 ονομαζόταν εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Σήμερα ο καθεδρικός ναός είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και ετησίως δέχεται περισσότερους από 350.000 επισκέπτες. Πέραν της τουριστικής προσέγγισης, ο ναός λειτουργεί κανονικά με τέλεση μυστηρίων και πολλοί πιστοί τον επισκέπτονται για να εκκλησιαστούν. Αναμφισβήτητα λοιπόν θα σας προτείναμε να μην χάσετε την ευκαιρία και να επισκεφτείτε τον συγκεκριμένο ναό που χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Πρόσβαση: Αν βρεθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης μπορείτε με έναν ευχάριστο περίπατο να προσεγγίσετε το καθεδρικό του Ελσίνκι, διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και μέσω των πορτοκαλί γραμμών Mellumaki και Vuosaari να αποβιβαστείτε στην στάση Kaisaniemi από την οποία μέσω τω οδών Berggatan και Universitetgatan που βρίσκονται πίσω από το ξενοδοχείο Cumulus, θα φτάσετε σε λιγότερο από 5 λεπτά στο ναό.



Θαλάσσιο Φρούριο
Suomenlinna
Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν η σουηδική βασιλική οικογένεια ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748 υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Augustin Ehrensvärd. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Η επίσκεψη στο "Κάστρο της Φινλανδίας" όπως αποκαλείται από πολλούς κρίνεται σίγουρα απαραίτητη για όποιον βρεθεί στο Ελσίνκι. Όσο για την πρόσβαση, δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία, καθώς εκτός των κρουαζιέρων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη στα νησιά, υπάρχουν συχνά δρομολόγια με πλοιάριο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
Πρόσβαση: Πέραν των διάφορων οργανωμένων εκδρομών που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά πρακτορεία, το κάστρο Suomenlinna είναι εύκολα προσεγγίσιμο μέσω του φερρυ που ξεκινά από την πλατεία Kauppatori market. Με ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο σε 15 λεπτά θα βρίσκεστε στον προορισμό σας. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.



Πλατεία της Γερουσίας
Senaatintori
Η πλατεία της Γερουσίας οφείλει την μορφή της στην αρχιτεκτονική αντίληψη και το ύφος του μεγάλου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Carl Ludvig Engel. Σε μία μοναδική σύνθεση περιγράφονται οι πολιτικές, εμπορικές, θρησκευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες που συναντώνται στο κέντρο της πόλης του Ελσίνκι. Στην ανατολική πλευρά της πλατείας δεσπόζει το παλάτι που ολοκληρώθηκε το 1822 και χρησίμευε ως έδρα του Συμβουλίου της Γερουσίας. Το 1918 αντικαταστάθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και σήμερα αποτελεί την έδρα των γραφείων του πρωθυπουργού της Φινλανδίας και του υπουργικού συμβουλίου. Στην απέναντι πλευρά ο επισκέπτης θα αντικρίσει το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε το 1832. Στο βόρειο τμήμα της πλατείας υπάρχει ο Καθεδρικός Ναός του Ελσίνκι, το έργο αυτό δεσπόζει στην πλατεία και αποδίδεται Carl Ludvig Engel ο οποίος τον σχεδίασε και επέβλεψε την κατασκευή του μέχρι το θάνατό του. Στο κέντρο της πλατείας στέκει το άγαλμα του αυτοκράτορα Αλέξανδρου του δευτέρου που κατασκευάστηκε το 1894 και είναι αφιερωμένο στην έναρξη των μεταρρυθμίσεων για την αυτονόμηση της Φινλανδίας από την ρωσική εξάρτηση. Μετά την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας το 1917 το άγαλμα αντικαταστάθηκε από από τον έφιππο ανδριάντα του στρατηγού και πολιτικού Carl Gustaf Emil Mannerheim ο οποίος ήταν ο έκτος πρόεδρος του Φινλανδικού κράτους. Σήμερα η πλατεία αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται ετησίως. Εκτός του ότι αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο που περιγράφει τη σχέση της Φινλανδίας με την Αυτοκρατορική Ρωσία, τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε χώρο εικαστικών δρωμένων, συναυλιών και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είναι σίγουρο ότι σε καμία περίπτωση δε θα μετανιώσετε την επίσκεψή σας σε αυτό το μέρος, εφόσον σας δοθεί η δυνατότητα.
Πρόσβαση: Για να προσεγγίσετε την Πλατεία της Γερουσίας δεν έχετε παρά να επιβιβαστείτε σε μία από τις γραμμές (1-πράσινη, 3Β,3Τ-μπλε, 4,4Τ-κόκκινη και 7Α,7Β μοβ), τελικός σας προορισμός θα είναι η ομώνυμη στάση Senaatintori και στη συνέχεια δεν έχετε παρά να απολαύσετε την περιήγησή σας στην πλατεία.


Εμπορικό Κέντρο του Kamppi
Kampin keskus
Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ελσίνκι στην περιοχή Κάμπι και αναμφισβήτητα αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη σχέση που ανέκαθεν διατηρεί η πόλη με την αρχιτεκτονική. Κύριος σχεδιαστής του έργου είναι ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Juhani Pallasmaa και μέσα από ένα τετραετές πρόγραμμα κατασκευής κατάφερε να ολοκληρώσει ένα έργο που χαρακτηρίστηκε ως η πλέον εκτεταμένη οικοδομική κατασκευή στην ιστορία της Φινλανδίας. Στο σύμπλεγμα των κτιρίων που ανεγέρθηκαν περιλαμβάνονται τερματικοί σταθμοί αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, υπόγειους σταθμούς του μετρό, εμπορευματικούς σταθμούς, πάρκινγκ, κτίρια γραφείων, κατοικιών αλλά και ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο 6 ορόφων. Οι περισσότερες εργασίες είχαν διεκπεραιωθεί μέχρι τα μέσα του 2006 και το αποτέλεσμα απέσπασε τα καλύτερα σχόλια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Πρόσβαση: Εκτός του ότι μπορείτε πολύ εύκολα να εξυπηρετηθείτε από τον κεντρικό σταθμό, καθώς το εμπορικό κέντρο Κamppi βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό, ιδανικότερη επιλογή είναι η χρήση του ομώνυμου σταθμού του μετρό η οποία περιλαμβάνει τις πορτοκαλί γραμμές Mellumaki και Vuosaari.



Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design για το 2012
World Design Capital 2012
Ένα επιπλέον στοιχείο που αποδεικνύει ότι το Ελσίνκι ανήκει στην ομάδα των πόλεων που κινούνται στην πρώτη γραμμή των αρχιτεκτονικών εξελίξεων, είναι το γεγονός ότι το 2009 επιλέχτηκε να διατελέσει το ρόλο της πρωτεύουσας αρχιτεκτονικού σχεδίου για το έτος 2012. Η επιλογή αυτή γίνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Εταιρειών για το βιομηχανικό σχέδιο και μάλιστα οι δύο επικρατέστερες πόλεις κατά την τελευταία ψηφοφορία ήταν το Αϊντχόφεν και το Ελσίνκι που τελικά επιλέχθηκε. Δεν απομένει λοιπόν παρά να περιμένουμε να δούμε το επίπεδο των κατασκευαστικών δημιουργημάτων που θα έχουν να επιδείξουν σε δύο χρόνια οι Φινλανδοί αρχιτέκτονες. Πάντως οι σχετικοί με τον χώρο αναφέρουν πως η πιθανότητα να απογοητεύσουν οι Φινλανδοί είναι σχεδόν μηδενική. Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να δείτε το αποτέλεσμα, απλά θα πρέπει να επισκεφτείτε την πόλη το 2012.


Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Helsingin päärautatieasema
Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας. Είναι ένας τεράστιος κόμβος που συνδέει τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με τα υπεραστικά τρένα και το μετρό της πόλης. Καθημερινά ο σταθμός εξυπηρετεί περισσότερους από 200.000 επιβάτες και τα τελευταία χρόνια οι τάσεις εμφανίζονται ως αυξητικές. Η πρώτη ανέγερση ταυτίζεται χρονικά με τη δημιουργία της πρώτης σιδηροδρομικής γραμμής που έγινε το 1860. Η αύξηση των συγκοινωνιών οδήγησε στην ανάγκη κατασκευής ενός μεγαλύτερου και περισσότερο λειτουργικού σταθμού. Έτσι το 1904 διοργανώθηκε διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σχεδίου βάση του οποίου θα κατασκευαζόταν ο νέος σταθμός. Σε αυτόν τον διαγωνισμό ξεχώρισε το σχέδιο του Elihil Saarinen που διακατέχονταν από πολλά στοιχεία ρομαντισμού. Η σχεδίαση ολοκληρώθηκε το 1909 και ο σταθμός ήταν έτοιμος το 1919. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες ο σταθμός δέχτηκε περιστασιακές ανακαινίσεις μέσω των οποίων όμως δεν αλλοιώθηκε η αρχική του μορφή. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η παραμονή σας στην πόλη θα σας οδηγήσει στη χρησιμοποίηση του κτιρίου για κάποια μετακίνησή σας. Αν πάλι δε συμβεί αυτό καλό θα ήταν να να μην χάσετε την ευκαιρία και συμπεριλάβετε στην περιήγησή σας το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο.
Πρόσβαση: Όπως προαναφέραμε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό καταλήγουν και συναντώνται τα κυριότερα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό αλλά και οι αστικές συγκοινωνίες. Έτσι λοιπόν σε οποιοδήποτε προάστιο και αν βρεθείτε, θα μπορέσετε εύκολα να προσεγγίσετε τον κεντρικό σταθμό.


Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας
Suomen kansallismuseo
Το Εθνικό μουσείο της χώρας εδρεύει στη πόλη του Ελσίνκι και φιλοξενεί μια σειρά από ευρήματα ανεκτίμητης αξίας που περιγράφουν την ιστορία του τόπου από την λίθινη εποχή έως τη σύγχρονη περίοδο. Η μόνιμη έκθεση χωρίζεται σε έξι τμήματα με αυτά του μεσαίωνα και του Φινλανδικού πολέμου να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρόσφατα ένα νέο "διαδραστικό" τμήμα του μουσείου άνοιξε τις πύλες του δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να κατανοήσει με ευχάριστο τρόπο ορισμένες πτυχές της ιστορίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το μουσείο. Αυτό άρχισε να χτίζεται το 1905 ολοκληρώθηκε σε 5 χρόνια και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1916. Η τεχνοτροπία του ανήκει στη προσέγγιση του εθνικού ρομαντισμού και οι σχεδιαστές του ήταν οι Herman Gesellius, Armas Lindgen και Eliel Saarinen.
Πρόσβαση: Επιβιβαστείτε σε μία από τις παρακάτω γραμμές του τραμ (4,4Τ-κόκκινη, 7Α,7Β-μοβ, 10-καφέ) και κατευθυνθείτε προς την στάση kansallismuseo, όπως αντιλαμβάνεστε βρίσκεστε ακριβώς στον προορισμό σας.


Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι
Uspenski
Ο ορθόδοξος ναός Ουσπένσκι είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, σχεδιάστηκε το από το Ρώσο αρχιτέκτονα Αλεξέι Γκορνόστεφ και κατασκευάστηκε μετά το θάνατό του το 1862-1868. Ο ναός βρίσκεται την πλαγιά ενός λόφου, κοντά στο επιβατικό λιμάνι του Ελσίνκι, απ’ όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει τη θέα της πόλης. Αποτελεί την έδρα της ορθόδοξης επισκοπής του Ελσίνκι και θεωρείται η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της Δυτικής Ευρώπης. Στο ναό βρίσκονται πολλές πολύτιμες εικόνες μεταξύ των οποίων και η αγιογραφία του Αγ. Νικολάου του Θαυματοποιού, που εκλάπη το 2007 και ακόμα αναζητείται.


Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι
Helsinki Olympic Stadium
Το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι βρίσκεται στην περιοχή Töölö, περίπου2 χλμ έξω από το κέντρο της πόλης και είναι το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας. Σήμερα φιλοξενεί πολλές αθλητικές διοργανώσεις καθώς και μεγάλες συναυλίες. Εκεί έλαβαν χώρα τα περισσότερα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων το 1952 αν και το στάδιο κατασκευάστηκε αρχικά για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1940, που ακυρώθηκαν εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το στάδιο είναι σήμερα η έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Φιλανδίας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1934 και ολοκληρώθηκε το 1938 σε σχέδια των μοντερνιστών αρχιτεκτόνων Yrjö Lindegren και Toivo Jäntti. Το στάδιο ανακαινίσθηκε εξ’ ολοκλήρου το 1990-1994 και έφτασε στη σημερινή του μορφή το 2005 για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Αρχικά μπορούσε να χωρέσει 70.000 θεατές, ενώ σήμερα μετά τις εργασίες ανακαίνισης μπορεί να φιλοξενήσει45.000-50.000 θεατές. Ο πύργος του σταδίου αποτελεί το πόσημο της περιοχής, φτάνοντας τα 72 μέτρα, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς πανοραμική θέα του Ελσίνκι.

 

Εκκλησία των Βράχων
Temppeliaukion Κirkko
Η λουθηρανική εκκλησία των Βράχων είναι έργο των αρχιτεκτόνων και αδερφών Timo και Tuomo Suomalainen και άνοιξε το 1969. Η επιλογή της τοποθεσίας και ο αρχικός σχεδιασμός έγιναν το ‘30, αλλά διακόπηκαν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά το πέρας του Πολέμου διεξάχθηκε νέος διαγωνισμός το 1961, τον οποίο και κέρδισαν οι αδερφοί Suomalainen. Η όγκος της εκκλησίας δημιουργείται με εκτεταμένη εκσκαφή στο βράχο και στεγάζεται από χάλκινο θόλο, που επιτρέπει περιμετρικά την είσοδο του φωτός στο χώρο. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ εσωστρεφές εσωτερικό, μέσα στον οποίο το παιχνίδι φωτός-σκιάς υποβάλλει τον επισκέπτη, απομακρύνοντάς τον από οποιαδήποτε οπτική επαφή με τον έξω κόσμο.. Η εκκλησία φημίζεται για την ακουστική της και φιλοξενεί συχνά διάσημα κοντσέρτα. Η ακουστική στο εσωτερικό επιτυγχάνεται, κυρίως, από τις αδρές επιφάνειες του βράχου και της τοιχοποιίας και δημιουργείται μια αίσθηση διαλόγου ανάμεσα στην αδρή και ακατέργαστη υφή της φύσης και στο τεχνητό δημιούργημα του ανθρώπου. Η Εκκλησία των Βράχων αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Ελσίνκι, προσελκύοντας μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

 

Απολαύστε το Ελσίνκι με ένα από τα μοναδικά μας πακέτα.
Ελσίνκι 5 ημέρες αναχ. 28/7 €599 
Ελσίνκι 3 ημέρες αναχ. 30/7 €579 

22002232 - 22002233
Λευκωσία, Κύπρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου